Om mig / Tips

GRATIS TRÆNINGSPROGRAM TIL SOMMERFERIEN

Ønsker du at træne i løbet af sommeren uden at være afhængig af et fitnesscenter. 
HENT GRATIS PROGRAMMET HER

GRATIS Træningsprogram til vægttab - for begyndere

 
Træning og vægttab er af en mærkelig størrelse. Forvirringen kan være stor og med god grund. Her kommer forklaringen på hvorfor styrketræning kan være en fordel i forbindelse med et vægttab. 

I forbindelse med et vægttab ønsker de færreste at "miste" deres muskelmasse, men blot at reducere mængden af kropsfedt. Styrketræning vil være med til at opretholde muskelmassen og i nogle tilfælde øge den. Der er flere gode grunde til dette er hensigtsmæssig
  1. Muskelmassen er det som der gør vi kan flytte/løfte og bevæge os rundt ubesværet - i tilfælde af at muskelmassen er lav, føltes "alt" tungere.
  2. Med en større andel af muskelmasse ses det at forbrændingen er højere. Dette skal forståes således at 1 kg muskelmasse forbrænder mere end et kg kropsfedt. Hvor meget præcis er svært at fastslå.   
Dette er blot nogle af grundende. 
 
Styrketræning vil også være med til at øge efterforbrændingen, hvor vi ved fra alm. konditionstræning forbrændes primært når vi er i gang. Der er dog undtagelser i tilfælde af at man laver HIT træning.
 
Jeg har udarbejdet et træningsprogram som tager ca. 45 minutter og sørger for at du kommer hele kroppen igennem, og booster din forbrænding.
 
PROGRAMMET KAN HENTES HER (klik på billedet nedenfor)
 

Nice to know i forbindelse med vægttab, specielt hvis du ikke taber dig:

  • Mangel på søvn kan være en væsentlig årsag til du ikke taber dig. Sørg for at  få mellem 7½-9 timers søvn dagligt. 
  • Såfremt du ikke er i kcal underskud vil du ikke tabe dig. Jeg anbefaler du MAX er i 1000 kcal underskud dagligt, da risikoen for at tabe muskelmasse er stor i tilfælde af at den er større. (Helst kun 500 kcal underskud)
  • Du spiser for lidt: Såfremt du "sulter" dig selv kan du også risikere at vægttabet går i stå - sørg for at spis noget da for lidt vil sætte din krop i "Alarmberedskab" og derved holde på alt hvad den har tilbage. 
  • Spis helst 600 gram frugt og grønt dagligt, hvoraf mindst halvdelen er grøntsager
 
Tak fordi du læste med, og jeg håber du bliver glad for din måske nye viden, og ellers for dit nye træningsprogram. 
 
Du er velkommen til at kontakte mig på kontakt@fitliv.dk ved tvivl. 
 
/Kristoffer Stenvang - Personlig træner & Fysioterapeut - d. 03-04-2017

TRÆNER DU MUSKLERNE I DERES FULDE BEVÆGEBANE (FULL ROM)?

Fuld Squat
Hvis dit mål er at opnå mere muskelmasse, kan det være en fordel at overveje fuld bevægeudslag. Et studie fra Norges Idrætshøjskole har påvist en større muskeltilvækst ved en hel/fuld squat, kontra en halv squat, til trods for 40% mindre belastning ved en hel/fuld squat. Det kan altså godt betale sig at udføre øvelsen med færre kilo.

Smidighed kan for nogle være en begrænsning, men for de mange vil det være muligt at opnå den krævede smidighed for at opnå fuld bevægelse. (Billedet viser en fuld squat, halv squat er ca. til 90 grader i knæledet)

Andre fordele ved at arbejde med smidigheden, kan være de daglige gøremål som f.eks at få sokker på om morgenen, og få en jakke af og på.

/Kristoffer Stenvang – Personlig Træner & Fysioterapeut - d. 11.02.2016

Står du stille?

Før eller siden vil de fleste mennesker opleve at nå et plato i forbindelse med træning. Hvad enten det drejer sig om kropsvægten, styrken eller manglende fremgang i udholdenhed. En af årsagerne kan skyldes manglende restitution, da kroppen aldrig når at få lov at komme sig helt. Dette kan både gælde for et vægttab (forhøjet kortisol niveau) såvel som en muskelopbyggende fase.
 
Model i forhold til optilmal restituion, kontra manglende restituion
 (Billedet viser formkurven ved optimal restituion (venstre) og manglende restituion (højre))
 
Såfremt kroppen/sindet er på overarbejde konstant, vil den ikke have mulighed for at udvikle sig eller respondere på den belastning du giver den.

Tænk blot på en bil. Såfremt du kører rigtig langt vil bilen før eller siden løbe tør for benzin. Når den har fået benzin er der energi igen(mad i vores verden). Men men men... Kører du 100.000 km skal bilen før eller siden til service, for at alle mekanismerne fungere fremadrettet. Det samme gælder vores krop. Dog går vi ikke til mekanikeren. Måden hvorpå vi kan hjælpe vores sind og krop i mål kan være på en af følgende måder:

• Få gerne 8 timers søvn dagligt.
• Holdstyr på om formkurven går op eller ned (mister du styrke, eller bliver din kondition dårligere).
• Hold en de-load uge, hvor du fx. kører med blot 70% intensitet.
• Ændre på måden du træner.
• Aktiv restitution (fx. gå en tur)

Så næste gang du er i tvivl om formkurven, og tænker du skal klø mere på, så spørg dig selv om du føler dig selv om du er en Ferreri eller Opel kadett. Sidst men ikke mindst, så husk at du kender din krop bedre end nogen anden. Så mærk efter hvad din krop forsøger at fortælle dig.
 
/Kristoffer Stenvang - Personlig træner & Fysioterapeut - d. 05-01-2016
Kristoffer Stenvang | CVR: 36680857 | Norgesvej 2, 6100 Haderslev - DK | Tlf.: 28 43 16 09 | kontakt@fitliv.dk